Din cauza epidemiei de Coronavirus COVID-19, am decis să amânăm ediția de primăvară a Romanian Fashion Philosophy și a competiției pentru tinerii designeri – Romanian Fashion Design Talent Competition deoarece punem mai presus de orice siguranța designerilor, manechinelor, jurnaliștilor și a tuturor celor implicați în realizarea acestui eveniment internațional de modă.

Este important să înţelegem şi susţinem pe deplin decizia autorităţilor de a lua măsurile ce se impun. Prevenţia este esenţială în această perioadă. Organizăm cele mai importante evenimente de modă (Romanian Fashion Philosophy și Romanian Fashion Design Talent Competition), ştim cât de aşteptate, dar trebuie să tratăm situaţia obiectiv, cu calm şi responsabilitate. De aceea vă sfătuim pe toți să vă informați corect referitor la epidemia de Coronavirus, din surse credibile şi autorizate, să urmați recomandările autorităţilor şi să ţineți cont de toate măsurile de prevenţie instituite de acestea, menite să ducă la stoparea răspândirii virusului COVID-19.

Suntem încrezători că măsurile luate atât la nivel internaţional cât şi la nivel naţional de către reprezentanţii autorităţilor competente în domeniu, coroborate cu conştientizarea fiecărei persoane de a respecta normele de protecţie şi prevenţie atât pentru siguranţa proprie cât şi pentru cei din jur, vor avea ca efect o evoluţie pozitivă în lunile care urmează.

Și MARE ATENȚIE, căci, potrivit Adevărul, COVID-19 se transmite la 4,5 metri, trăieşte 30 de minute în aer şi rezistă 4 zile pe suprafeţe!

Noul coronavirus se transmite la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată, supravieţuieşte cel puţin 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă şi rezistă circa patru zile pe diferite suprafeţe.
  • cercetătorii chinezi au descoperit că o persoană bolnavă îi poate infecta pe cei care se află chiar şi la o distanţă de 4,5 metri.
  • coronavirusul care provoacă boala COVID-19 poate supravieţui cel puţin 30 de minute în aer, timp în care poate infecta alte persoane.
  • virusul rezistă timp de mai multe zile pe suprafeţe, crescând astfel riscul de transmitere în rândul persoanelor care iau contact cu ele şi apoi îşi ating faţa.
  • virusul rezistă la temperaturi de 36,6 grade Celsius circa trei zile pe sticlă, textile, metal, plastic sau hârtie
  • noul coronavirus poate supravieţui mai mult de cinci zile pe piele (faţă, mâini) sau pe fluidele corporale (transpiraţie, salivă etc.).