Giesswein
Giesswein Logo Romanian Fashion Philosophy

LÂNA REDEFINITĂ – FABRICATĂ ÎN AUSTRIA

Giesswein cel mai mare producător european de îmbrăcăminte și încălțăminte din lână. Misiunea firmei Giesswein, fondata ca o afacere de familie in Austria si condusa in prezent de a treia generatie, este reinventarea atributelor pozitive ale lanii prin crearea unor produse deosebite. Lana este in asa fel procesata incat calitatile ei unice sa poata fi utilizate la maximum.

Tesaturile sunt dezvoltate si produse din lana provenita de la oi din  ferme certificate iar firul de lana este achizitionat de la ateliere din Anglia si Italia, insotit de un certificate de provenienta. Lana este selectata manual, cu respectarea stricta a unor standarde specifice si respectand criterii ecologice extrem de exigente.

CALITATEA GIESSWEIN

Un standard ridicat de calitate incepe de la alegerea materialului de baza, in productia de la Giesswein intrand doar lana de cea mai buna calitate. Pentru obtinerea celor mai bune produse din lana a fost nevoie de ani de experienta si efort din partea angajatilor de la Giesswein . Astfel, firma Giesswein a devenit cel mai mare producator European de imbracaminte si incaltaminte din lana.

Pentru incaltamintea Merino Runners lana merino este tratata in mod diferit. Prin tehnologia 3D materialul folosit devine in acelasi timp ferm si elastic. Lana are proprietati antibacteriene si absorbante, piciorul nu transpira. Brantul pantofilor este si el confectionat din lana. Talpa pantofilor este talpa EVA, un material cu proprietati asemanatoare cauciucului. Este foarte rezistenta, atat la temperaturi inalte cat si la temperature joase, flexibila si elastica. Talpa are doar 46 grame si este antiderapanta.

WOOL CROSS X – primii pantofi sport din lume cu lana merino la interior. Extrem de confortabili, racorosi vara si caldurosi iarna, ofera stabilitate si amortizare pe orice tip de teren.

Papucii de casa de la Giesswein sunt 100% naturali, fabricati din lana virgina cu talpa din cauciuc natural. Usori si flexibili, cu talpa antiderapanta, ofera senzatia mersului descult.

SUSTENABILITATEA

Firma Giesswein a gasit o cale de a realiza produsele in mod sustenabil prin atentia deosebita acordata tehnicilor de productie, care reduc risipa de resurse. Obiectivul Giesswein ramane: 0% lana risipita si refolosirea apei in procesul de productie in proportie de pana 90%

 

Giesswein_RFP