Le Grenier à Pain

Le Grenier Pain  @ Romanian Fashion Philosophy 2016Spațiul călduros, cuptoarele tradiționale și faimoasele baghete crocante  sunt câteva dintre secretele succesului internațional Le Grenier à pain. Fiecare produs este făcut cu pasiune și respect pentru una dintre cele mai apreciate bucătarii din lume: cea franceză.

Noi punem pâinea la loc de cinste pe mesele celor care ne trec pragul, facem ca tradiționalele croissante să fie apreciate până și de cele mai sofisticate papile gustative, iar prăjiturilor le creăm colecțiile lor pentru fiecare ocazie specială.
Născut în 1945 într-o familie de fermieri, Michael Galloyer este cel care pune bazele lanțului Le Grenier à Pain. Primul Le Grenier à Pain, inaugurat în 1998, a fost începutul unei inițiative de succes. Dar care va fi următoarea provocare?
Viitorul aparține celor care cred în propriile visuri’, spune Michael Galloyer, care nu doar visează, ci acționeză!

Scurtă istorie
După ce a creat renumita patiserie Le Trianon în zona Angers, Michael Galloyer a inaugurat în anul 1998 lanțul brutăriilor Le Grenier à Pain. În spațiul cald și prietenos al acestora, clienții pot fi martorii procesului tradițional de facere a pâinii la orice moment din zi.
Brandul Le Grenier à Pain nu s-a oprit însă doar la granițele franceze, iar astăzi a ajuns să numere nu mai puțin de 30 de boulangerii tradiționale în întreagă lume, inclusiv în Japonia, Beirut, China și Rusia.
Le Grenier à Pain figurează astăzi printre cele mai dinamice şi mai recunoscute branduri din sectorul său.
Le Grenier à Pain București respectă calitatea și tradițiile franceze, oferindu-vă în fiecare zi o gamă fină de preparate autentice și proaspete, care sunt realizate numai cu ingrediente naturale. Conceptul are avantajul de a oferi produse preparate și coapte la fața locului cu ajutorul metodelor tradiționale.

Valorile Grenier
Mai mult decât simple cuvinte, le Grenier à Pain crede în valori. Ce spune Michel Galoyer despre ele:
Modestia
Oamenii ar trebui întotdeauna să îți cunoască propriile imperfecțiuni și să ia în considerare propria ignoranță ca origine a evoluției personale: prin aceasta pot descoperi noi idei, pot inova și crea. Modestia ne ajută să evoluăm
Pasiunea
Ne duce, ne conduce, ne transformă în cercetători și uneori ne oferă comorile ei: descoperiri culinare, mici secrete, noi idei fascinante.
Răbdarea
A da răgaz timpului este cea mai sigură trecere între trecut și prezent. Cei care vor să devină brutari și patiseri adevărați trebuie să aibă răbdare, iar aceasta este în sine, o altă formă de modestie.

Arta pâinii:
o    O mașină automată nu va înlocui niciodată principala unealtă de lucru a unui brutar: mâinile sale. Doar acestea pot “înțelege” materia pâinii şi pot simţi natura sa vie. Te aşteptăm să vezi, să miroşi şi bineînţeles să guşti
o    Lama cuţitului, aluatul, tăierea, cuptorul sunt doar simple instrumente cu care brutarul maestru orchestrează. Și fără dubiu, cel mai important instrument ramâne timpul.
o    De-a lungul generaţiilor sunt transmise aceleaşi gesturi blânde tipice unui brutar Le Grenier, contribuindu-se astfel la moştenirea artei pâinii. În fiecare gest, frământare, cântărire etc. există le savoir-faire de qualité.
o    Brutarul judecă, măsoară; cu metodologia specifică el evaluează timpul de pauză, flexibilitatea aluatului, temperatura ambiantă și cea a cuptorului. Este o alchimie între tradiție și modernitate.
Produse și Servicii
Pâine
Cele peste 10 tipuri de paine si specialitati de paine: integrala, cu maia, caise, alune, nuci, smochine, ficelles cu masline sau bacon etc. sunt un tratament regal pentru papilele gustative. Vedeta brutariei Grenier ramane faimoasa bagheta traditionala – castigatoarea locului I in anul 2010 si 2015 in cadrul concursului La Meilleure Baguette de Paris.
Pâtisserie – Viennoiserie
Alături de celebrele pain au chocolat şi croissant cu unt franțuzesc, mâinile brutarilor noştri lucrează zi de zi la delicioase foietaje şi fursecuri cu ciocolată sau vanilie aromată. Vă aşteptam să descoperiţi variata noastră gama de produse de patiserie, care include şi checuri fine cu portocale confiate sau cozonaci tradiţionali româneşti.
Cofetărie
La Grenier produsele de cofetărie au propria lor colecţie. Lună de lună, noi surprize vă aşteaptă prin roadele şi aromele anotimpurilor. Alături de tradiţionalele ecleruri, delicat ornate, tartele cu ciocolată neagră sau multifruct și celebrele Elysée şi Framboise, descoperiți creaţii de cofetărie una mai irezistibilă ca alta. În completare vin delicioasele noastre torturi fine şi alte deserturi în ediție limitată ale talentaţilor cofetari.
Torturi
Utilizând creativ ingrediente naturale în combinaţii şi forme inedite, maeştrii cofetari Le Grenier à Pain aşteaptă nerăbdători noi provocări pentru torturi corporate, aniversare, de nuntă sau botez, torturi speciale, personalizate şi pentru copii.

Dessert Bars
Din ce în ce mai căutat, Dessert Barul a devenit un must-have al oricărui tip  de petrecere; de la evenimente personale (nunţi, botezuri, onomastice)  la petreceri corporate, aniversări, inaugurări şi lansări.
Indiferent de tematica şi locaţia evenimentului, un lucru rămâne sigur:  Le Grenier à Pain îţi va aduce un altfel de Candy Bar.
Maeştrii cofetari, instruiţi în Franţa, tărâmul deşerturilor rafinate, aşteaptă  nerăbdători o nouă provocare dulce.  O colecţie vastă de macarons, cupcakes, mini-eclere şi mousse-uri fine, cake pops, mini-tarte s.a. vă aşteaptă  în combinaţii inedite de arome, texturi şi culori.
Fiind o franciză internaţională, toate produsele noastre sunt realizate artizanal  după reţete autentic franţuzeşti, din ingrediente 100% naturale, fără aditivi,  conservanţi sau premixuri, în propriile laboratoare de cofetărie şi brutărie.
Fie că alegeţi unul dintre pachetele noastre standard sau realizăm  propria dvs. varianta cu produsele preferate, vă punem la dispoziţie  suporturi şi aranjamente elegante, care vor completă perfect  designul şi tematica evenimentului.

Catering
Pentru evenimente de familie, cocktailuri de afaceri sau pur şi simplu pentru a mânca în fiecare zi un prânz Le Grenier. Fiecare poate alege produsele preferate dintr-o gamă largă de sandwichuri delicioase, generos umplute şi perfect echilibrate, canapeuri atent montate, sucuri naturale și detox. Contactaţi-ne şi creaţi-vă propriile platouri dulci sau sărate pentru evenimentele dvs.

Delicatese
O gamă fină de prăjituri franţuzeşti se autoinvită pe masa dvs. : macarons artizanale, millefeuille vanille sau chocolat şi multe alte sofisticate creaţii dulci … o ocazie unică de a regăsi aromele autentice franţuzeşti. În completare, vă aşteaptă o gamă variată de ceaiuri parfumate şi atent selecţionate, dulceţuri tradiţionale, ambalate adorbail în borcane şi bonbons d’enfance au chocolat artisanal!

Bistro
Pe Nicolae Caramfil 87 găsiți un bistro parcă rupt dintr-un peisaj vintage franţuzesc cu o terasă semideschisa, cu multă verdeaţa, perfectă pentru a savura croissantul cu unt de la micul dejun Ș Bistro Le Grenier à Pain.
Un loc în care arta culinară şi ospitalitatea se împletesc cu desăvârşit rafinament. De la faimoasele baghete franţuzeşti şi delicioasele pain au chocolat, la inedite combinaţii de gusturi şi culoare în freshuri şi deserturi, Le Grenier à Pain te aşteaptă într-o călătorie unică spre farmecul Franţei.

PREMII OBTINUTE
Mars 2015 : 1er Prix du 21ème concours de la Meilleure Baguette de Paris, Le Grenier à Pain – Les Abbesses, Djibril Bodian
*În urma obținerii acestui premiu, Le Grenier à Pain – Les Abbesses a devenit timp de un an furnizorul oficial de pâine al Palatului Elysée.
Mars 2010 : 1er Prix du 16ème concours de la Meilleure Baguette de Paris, Le Grenier à Pain – Les Abbesses, Djibril Bodian
2008 : Sortie du livre «Pourquoi pas moi»
01-2008 : reportage dans le cadre de l’émission Capital pour M6.
2006 : Exposition au salon du chocolat à Paris d’une robe en chocolat réalisée avec la créatrice Biche de Bere
2006 : Chevalier de la Légion d’Honneur
2005 : Défilé au salon du chocolat à Paris avec la collaboration du maroquinier Lancel
2005 : 3ème Prix du Master de la meilleure baguette, Paris
2005 : 1er Prix du concours du meilleur croissant au beurre, Paris
2003 : 3 épis dans le livre «Cherchez le pain» par Steven Kaplan (éditions Plon)
1999 : Mercure d’Or catégorie «emploi formation développement des ressources humaines»
1997 : Prix National de la Dynamique Artisanale
1996 : Grand Prix Départemental du Trophée des Entreprises de Maine et Loire
1995 : Médaille d’Or de la Pâtisserie à Tokyo (Japon)
1994 : Rabelais d’Or de la pâtisserie
1988, 1989 et 1994 : Prix International du Chocolat de Paris
1986 : Plat Vermeil de la Pâtisserie Chocolaterie