Lorenzo Heel
Lorenzo Heel

Mă numesc Lorenzo Heel, am 23 de ani și sunt un tânăr artist din România. Activitatea mea artistică acoperă mai multe segmente: spectacole de cabaret, spectacole pe picioroange în spații neconvenționale, sunt model pentru proiecte fotografice și proiecte de machiaj.

De mic mi-a plăcut moda, iar mai exact, la vârsta de 16 ani m-am întâlnit cu ceea ce înseamnă costumul văzut ca o însuflețire a personajelor pe care le-am abordat ca studiu la Teatrul Masca, aproape 3 ani. La teatru am cunoscut scenografi, regizori, coregrafi, profesori de canto, profesori de acrobație și lupte scenice . Ușor-ușor, în acești 3 ani am asimilat multă informație pe care am avut șansa de a o aplica în spectacole, joburi și colaborări. Tot în perioada adolescenței am întâlnit-o pe doamnă Doina Apreotesei, inginer-designer care avea un atelier de creație vestimentară și un showroom cu costume de teatru și film. Doina Apreotesei este persoana lângă care am crescut și m-am dezvoltat, ea fiind unul din importanții mentori din viață mea. Mi-a văzut evoluția, m-a încurajat, m-a sfătuit, m-a certat, m-a iertat și iar m-a încurajat. Datorită ei pot să spun că am descoperit tainele modei și ale costumului. Anii au trecut și eu mă tot documentam, citeam și vizionam filme de artă.

Am început prin a-mi confecționa la mine acasă tricouri și pantaloni pe care le purtam la liceu . La 17 ani am devenit parte a echipei de atelier pe care Doina Apreotesei o conducea. Am cunoscut-o pe Aida Lorena , prietena mea bună care a crezut în mine și cu ea am avut colaborări diverse pentru afacerea pe care o avea la acel moment: mai exact avea un magazin în zona Cișmigiu unde vindea creații ale designerilor români. Timpul a trecut, iar Aida și-a schimbat puțin direcția în industria modei din capitală.

De la haine și accesorii cu influențe urbane a trecut la segmentul rochiilor de mireasă și de ocazie. Cu ajutorul ei am avut ocazia să cunosc multă lume din industria modei românești, de la fotografi, modele, make-up artiști, hairstylisti, organizatori de festivaluri de modă, până la croitorese și oamenii din spatele unei afaceri de acest gen. Cu ea am colaborat pe partea de campanii foto pentru rețelele de socializare și site, prezentări de modă, promovare și organizare. De la ea am învățat detaliile din ceea ce înseamnă imaginea ca produs. În tot acest timp m-am ocupat și de imaginea mea, confecționându-mi costumele pentru spectacolele de picioroange.

După aproape 7 ani petrecuți prin ateliere, m-am decis să-mi lansez prima colecție de ținute fashion. Am avut momente în care m-am gândit să emigrez, dar de fiecare data când îmi apărea acest gând, el dispărea rapid pentru că-mi spuneam mereu: “Lorenzo, România este țara ta. Așa cum este ea, îți poate oferi multe oportunități“. Și așa am făcut: am perseverat , m-am străduit, am experimentat, am muncit și astfel s-a născut colecția mea de debut . Colecția mea vestimentară este una conceptuală care îmbină fîn zonă artistică (eclectică) și zonă comercială. Este compusă din 10 ținute, toate acestea având ca surse de inspirație zona cabaretulu, zona anilor ’70-’80 și zona de Orient Extrem . Avangarda definește cel mai bine această suită de veștminte, dar totodată ele pot fi purtate cu ușurință în contexte diverse.

Publicul căruia mă adresez este format din artiști de scenă : cântăreți , dansatori și actori. Colecția mea este una colorată, bogată în materiale de calitate și design fascinant . Temele pe care îmi doresc să le subliniez sunt: egalitatea rasială ( în prezentare sunt modele masculine de culoare), egalitate religioasă și egalitatea sexuală privită ca gen sexual (în prezentare sunt modele shemale și androgine). Poate sună utopic în viața de zi cu zi, dar pe podium poveștile se pot contura, imagina și pune in aplicare . Ținutele vor fi completate de încălțări, genți, bijuterii, coafuri și machiaje pe care le-am ales personal , în ideea de a susține tot ceea ce s-a făcut în materie de itemuri vestimentare . Nota de joacă a liniei vestimentare este dată de mixul colorat de materiale precum paiete, catifea, tule, brocarturi și taftale .